Κατάλογος ναυτιλιακών εταιριών


Το www.ship.gr είναι ένας δωρεάν κατάλογος (directory) ναυτιλιακών εταιριών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Για εκείνους που το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο Operations / Ownership η κατηγορία που θα πρέπει να αναζητήσουν είναι αυτή των Shipping Companies.

Η λίστα δείχνει να έχει να ενημερωθεί καιρό , κάποιες εταιρίες από τις αναγραφόμενες έχουν κλείσει, άλλες νεότερες δέν υπάρχουν, ενώ και πολλά από τα web-sites τους δεν λειτουργούν. Δυστυχώς η δραστηριότητα (αν έχει πχ tankers ή dry) το είδος των πλοίων ή ο αριθμός τους δεν αναφέρεται και αυτό προκαλεί σύγχιση στον καινούριο αναγνώστη/αναζητητή της πληροφορίας.
Δεν χρειάζεται όμως απογοήτευση ή φόβος. Τα δυό αυτά στοιχεία είναι η τέλεια συνταγή της…αποτυχίας.

Αναμφισβήτητα είναι ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς γιά όποιον ξεκινάει να ψάχνει, και προτείνω να το χρησιμοποιήσει ως μπούσουλα και όχι ως τυφλοσούρτι. Ακόμα και άν κάποια τηλέφωνα ή sites έχουν αλλάξει, ακόμα και άν δεν γνωρίζει ακριβώς της δραστηριότητες του κάθε ναυτιλιακού γραφείου, είναι απλό να σημειώσει ότι τον ενδιαφέρει, και με ξεχωριστή αναζήτηση να “ξεθάψει” τελικά την σωστή πληροφορία (συνήθως το επίσημο site της ναυτιλιακής εταιρίας) .

Published by AthinaiRadio.com

AthinaiRadio.com is where I can express my opinion -mostly in Greek- and upload interesting articles; the majority of the content is related to the highly competitive and continuously changing maritime environment.

3 thoughts on “Κατάλογος ναυτιλιακών εταιριών

  1. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς και σχετικά δημοσιεύματα , ο αριθμός των ναυτιλιακών εταιριών στον Πειραιά (ποντοπόρος ναυτιλία) ανέρχεται στις 1200 ενώ σύμφωνα με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πα.Πει.: “Σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων στις 4000, τουλάχιστον, ναυτιλιακές εταιρείες του Πειραιά ανέρχεται σε 40.000 περίπου άτομα”. Συνολικά σε ναυτιλιακές & παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, απασχολούνται περί τους 180.000 υπαλλήλους.

    δες εδώ : https://athinairadio.wordpress.com/2010/06/01/%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CF%8C/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: