Σταδιοδρομία σε ναυτιλιακές εταιρίες στον Πειραιά – γιατί ναι;


Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που η ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί τόσο σημαντικό κομμάτι της οικονομίας τους. Αντίθετα , στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες η ναυτιλιακή δραστηριότητα είναι σχεδόν αμελητέο μέγεθος στο σύνολο του δικού τους ΑΕΠ.

Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ζήτηση για στελέχη, χαμηλότεροι μισθοί, μικρότερη αναγνωρισιμότητα, έλλειψη εξιδείκευσης και πρακτικών γνώσεων.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος στον Πειραιά αμείβεται σχετικά καλύτερα από κάποιο αντίστοιχο π.χ. στην Γαλλία ή στην Ολλανδία.

Ένα νέο στέλεχος στην Ελλάδα, μαθαίνει γρηγορότερα και πιό ουσιαστικά να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της δουλειάς , έχοντας δίπλα του, έμπειρους επαγγελματίες να τον διδάξουν και να τον καθοδηγήσουν.

Η Ελλάδα υπερέχει ακόμα ως μέγεθος αγοράς.Περισσότερες εταιρίες από οπουδήποτε αλλού άρα  περισσότερες πιθανότητες για εύρεση εργασίας.

Όσο και αν φανεί περίεργο στις μέρες που ζούμε, η Ελλάδα  σε σχέση με αρκετές χώρες του εξωτερικού, βγαίνει κερδισμένη στο τέλος του χρόνου και στην σχέση μισθός / κόστος ζωής.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο  ένας μισθός που φαίνεται αρχικά εξωπραγματικός για τα ελληνικά δεδομένα, στην χώρα εργασίας να μήν είναι τίποτα παραπάνω απο τα “κανονικά”. Για αυτό τον λόγο απαιτείται εκτενής και σοβαρή μελέτη της  κατάστασης καθώς και η απαίτηση για επιπλέον του μισθού παροχές , όπως: 

•     Δωρεάν μαθήματα γλώσσας.

•     Δωρεάν σπίτι ή κάλυψη μέρους του ενοικίου.

•     Δωρεάν Αεροπορικά εισιτήρια.

Published by AthinaiRadio.com

AthinaiRadio.com is where I can express my opinion -mostly in Greek- and upload interesting articles; the majority of the content is related to the highly competitive and continuously changing maritime environment.

3 thoughts on “Σταδιοδρομία σε ναυτιλιακές εταιρίες στον Πειραιά – γιατί ναι;

  1. ΕΊΜΑΙ Νέος Ναυτικός ΚΑΙ ΨΆΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΆ ΣΤΑ ΚΑΡΆΒΙΑ ΈΧΩ ΝΑΥΤΙΚΌ ΦΥΛΛΆΔΙΟ

    Like

  2. Ειμαι ηλεκτρολογος με εμπειρια 6 χρονια και ψαχνω εργασια σε καραβια ως ηλεκτρολογος το τηλ επικοινωνιας ειναι το 6983256263

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: